Hiske Kamminga   

Hallo, mijn naam is Hiske.

Hier kun je iets meer lezen over mijn visie op fotografie, natuur-coaching en mijn beleving van de natuur.

 

Als ik door de natuur wandel of in contact ben met de mensen om me heen, dan besef ik hoe bijzonder het leven op deze aarde is. Het is wonderlijk hoe alles ontstaat en vergaat, hoe mooi de dingen zijn of juist lelijk, of beiden tegelijkertijd. 

In de natuur vind ik veel metaforen om menselijke processen te kunnen verbeelden. Een vlinder die zich ontpopt, de seizoenen die komen en gaan en weer komen. Planten die groeien, bloemen die openbloeien. En ook het verval, het afscheid.

Ik geniet van de kleuren en vormen als ik met mijn camera op pad ben, een workshop geef en tijdens mijn werk als natuurcoach

 

Met mijn eigen fotokunst en herinneringskunstwerken voor anderen wil ik het mooie nog mooier maken. Zoals muziek en poëzie kan kunst troost bieden en rust brengen, net als de natuur zelf.

Tijdens een workshop Natuurfotografie met je smartphone neem ik mensen mee in een nieuwe manier van kijken en ervaren in het groen. Het is heerlijk als ik mensen zie genieten van al dat moois en de mogelijkheden van fotografie.

 

Mijn loopbaan begon in 2006 als maatschappelijk werker in het algemeen maatschappelijk werk.

Mensen begrijpen, op weg helpen, bemoedigen om belangrijke stappen te zetten en iets nieuws te doen, het paste goed bij mij. 

Door ziekte heb ik afscheid genomen van die werksetting en ben ik me een tijd lang volledig gaan focussen op fotografie en fotokunst. Ik heb onderweg veel geleerd. Bijvoorbeeld over omgaan met een laag energieniveau. Leven volgens mijn eigen waarden en prioriteiten. Bewust worden van jezelf. Het is iets wat veel mensen te doen staat in deze drukke tijd.

In mijn werk als natuurcoach begeleid ik mensen om helderheid in hun leven te scheppen. Hoe ga je meer leven zoals je bedoeld bent? Welke keuzes maak je dan en welke stappen zet je? 

De natuur is zo'n mooie spiegel!

Zowel met fotografie en workshops, als met het coachen ben ik dus in het groen.

Dat doet me goed.

Daarnaast werk ik sinds oktober 2022 als coördinator van Bewust Delft, een netwerk van bewuste ondernemers die mensen in regio Delft helpen en inspireren om bewust te leven op alle vlakken. Fijn om daar een spin in het web te zijn en samen te werken met gelijkgestemden.

 

Ik hoop met het verschillende werk dat ik doe mensen te bemoedigen en bovenal te inspireren en meer te laten genieten van de natuur!

 

Natuurlijke groet,

 

van Hiske